Over Als je door een deur gaat, moet je vooraf goed uitkijken! De cultuur van de Vikingen

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 23 apr
    inBetekom

    Quel Bordel – De geschiedenis van de prostitutie in de Belgische steden

    Diane De Keyzer neemt ons mee langs straten van plezier en huizen van vertier met haar lezing “Quel Bordel” over prostitutie door de eeuw...
  2. 29 mei
    inBetekom

    Rosalie

    Een jonge vrouw in de storm van WOI
Toon alle activiteiten
06 apr
Betekom - Parochiecentrum

Als je door een deur gaat, moet je vooraf goed uitkijken! De cultuur van de Vikingen

Het woord ‘Vikingen’ roept allerlei voorstellingen op: woestelingen, plunderaars, brandstichters, verkrachters, maar zen waren ook handelaars en goede zeevaarders.

donderdag 6 april 2023 om 20:00 uur

Het woord ‘Vikingen’ roept allerlei voorstellingen op: woestelingen, plunderaars, brandstichters, verkrachters. Hedendaagse series bekrachtigen deze voorstelling. Maar klopt dat wel? Waren ze niet eerder handelaars, en misschien ook goede zeevaarders? Ze waren zowel in Istanboel als in Novgorod, en hebben waarschijnlijk lang voor Columbus Amerika ‘ontdekt’. En wij denken steeds aan mannen als we het over Vikingen hebben. Maar hoe was de situatie van de vrouw? Gingen die mee aan boord van hun ‘snekken’? Willie van Peer gaat in op de ontwikkeling van de Vikingencultuur, onder andere vanuit hun landschap, en bekijkt ook de gevolgen van hun tochten voor de Europese cultuur.

Meer info: Tel. 016 563688
E-mail: josmert@gmail.com 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 12,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitEuropaMiddeleeuwenGeschiedenislezing